SLOVAN H. BROD – FC CHOTĚBOŘ

09.10.2012 11:58

H. BROD – CHOTĚBOŘ 1:1
Očekávané derby začalo pro brodský Slovan velmi smolně. V šesté minutě po křídle utekl Martin Odvářka a jeho centr si do vlastní branky srazil Novotný – 0:1. O deset minut později zahrával rohový kop Kaplan, našel hlavu Somerauera, ta mířila vedle Kučírkovi svatyně. Ve 20. minutě fauloval chotěbořský Kaplan, k trestnému kopu se postavil Kučera, jeho střela mířila metr vedle Vykoukalovy tyče. Následně se po chybě Novotného řítil sám na Kučírka Kaplan, brodský gólman mu pádem pod nohy šanci zlikvidoval.

Ve 27. minutě se do vápna dostal Kučera a naservíroval balon Provazníkovi, ale jeho střela ke vzdálenější tyči šla těsně vedle. Chotěboř odpověděla rychlým protiútokem, když z pravé strany šel na Kučírka Běloušek, opět byl úspěšný brodský gólman, který střelu vyrazil nohama na roh. Ve 39. minutě zachraňoval domácí Kučírek, ten vychytal Dvořáka.

Po přestávce přišla první vážnější šance až v 62. minutě, kdy Kučera z trestného kopu mířil těsně vedle. Rychlostně vybavenější Chotěboř dál hrozila z rychlých brejků, který přišel v 68. minutě, a Kučírek musel bravurně zasahovat proti Kaplanovi. O čtyři minuty později přišel jeden z dalších klíčových momentů zápasu. Do vápna hostí se prodral Berky, toho musel zastavit gólman Vykoukal za cenu faulu a pokutový kop proměnil Průša – 1:1. Osm minut před koncem zápasu našel Hejkal centrem Berkyho, ten se hlavičkou mezi tři tyče netrefil. V poslední minutě měl na hlavě rozhodnutí Martin Odvářka, jeho hlavičku robinzonádou zlikvidoval Kučírek. Zápas tak skončil remízou, se kterou nebyl spokojen ani jeden z aktérů.

„Na těžkém terénu jsme měli více gólových šancí. Udělali jsme jednu chybu, kterou soupeř potrestal. Remíza je šťastnější pro Brod," zhodnotil zápas chotěbořský kouč Jiří Turek.

Hodně nespokojený byl po utkání manažer brodského A-týmu Jaroslav Holcman: „Utkání to bylo nevalné úrovně, nepomohl mu ani terén, který byl hodně podmáčený. První poločas byl prakticky bez šancí. Po přestávce to bylo nahoru dolů, samý nakopnutý míč. S bodem jsme nespokojení, chtěli jsme vyhrát."

Góly: 72. Průša (PK) – 6. vlastní Novotný. Rozhodčí: Pfeifer. ŽK: 3:3. Diváci: 400. Poločas: 0:1. H. Brod: Kučírek – Bláha, Nechvátal, Novotný, Berky – Hejkal, Kunc, Průša, Lacina (46. Pazderka, 75. Petřík) – Provazník, Kučera. Chotěboř: Vykoukal – Jiří Hlaváček (88. Tůma), Čáp, Ďoubal, Čapek – Běloušek, Dvořák, Somerauer, Hromádka – M. Odvářka, Kaplan (90. Koutný). Nejlepší hráči: Kučírek – Hromádka, Čapek.