Postup do oblastního přeboru

12.06.2012 15:54

Chotěboř se bavila fotbalem i oslavami

Rychlé špunty nechyběly u fotbalistů Chotěboře (na snímku) při oslavách postupu do krajského přeboru.

Rychlé špunty nechyběly u fotbalistů Chotěboře (na snímku) při oslavách postupu do krajského přeboru. Autor: Martin Jakeš

dnes 13:08

Chotěboř – Dlouhých šest let trvalo fotbalistům Chotěboře, než se vrátili mezi krajskou elitu. K postupu jim pomohla už sobotní remíza Světlé nad Sázavou, když si přivezli bod z Bedřichova.

 
 
 

„Dnes jsem v klidu, protože za dnešní výkon jsme si stěží zasloužili bod. Aspoň už je klid," poznamenal po zápase světelský trenér František Polák. Po tomto výsledku stačilo Chotěboři v neděli uhrát proti Štokům jakékoliv vítězství.

Říká se, že poslední krok bývá nejtěžší, ale v tomto případě to neplatilo a Štoky si odvezly porážku 7:0. „Byli jsme se podívat na zápase v Bedřichově, tak jsme měli o motivaci postaráno. Bylo rozhodnuto do poločasu, ale kluci byli při chuti a poslední sedmý gól jsme dali v devadesáté minutě. Proto si cením, že kluci hráli naplno celý zápas," řekl asistent trenéra, Petr Žemlička. Svěřenci trenéra Jiřího Turka si tak užili fotbal a samozřejmě i postupové oslavy. Chotěboř si postup zcela zasloužila, protože prokazovala po celou sezonu nejvyrovnanější výkony a diváky bavila i atraktivním fotbalem, kdy kolo před koncem mají na kontě nastřílených neuvěřitelných 82 gólů.

„Tak, jak hráči přistoupili k fotbalu, tak přistoupili k oslavám. Já jsem přišel domů kolem půlnoci, protože jsem musel do práce, ale někteří to určitě táhli až do ranních hodin," smál se Žemlička.

Spokojeností zářil po zápase i předseda chotěbořského klubu, Milan Málek: „My jsme si tady prošli složitým obdobím a tento postup beru jako zadostiučinění. Máme zde perspektivní mladý tým, který může ještě pět, šest let hrát spolu. Rád bych vyzdvihl výkony věkem ještě dorostence, Luboše Dvořáka, který se na jaře prezentoval devíti přesnými zásahy. Věřím, že v krajském přeboru budeme hrát klidný střed."