FK PELHŘIMOV B - FC CHOTĚBOŘ

01.04.2012 08:44

I. A třída, skup. A – muži, 16. kolo, sobota 31. 3. 2012

FK PELHŘIMOV B - FC CHOTĚBOŘ 1 : 2 (1 : 2)

Branky:
43. vlastní – 13., 16. Dvořák
Diváci: 20

Sestava Pelhřimov: Moravec – Rysl, Blažek, Máca, Razima – Starý, Zabloudil, Hovorka, Hrnčíř – Vlach, Šereda (71. Hurda)

Sestava Chotěboř: Vykoukal – Čáp, Čapek M., Odvářka R., Hlaváček Jan, Běloušek (85. Tůma), Dvořák, Somerauer, Čapek D., Hlaváček Jiří., Odvářka M.

Favorizovaní hosté od úvodních minut potvrzovali, že tentokrát na žádnou ztrátu bodů nepomýšlejí. Byli rychlejší, důraznější a kombinačně lepší. Již na konci úvodní čtvrthodinky se dostali během dvou minut snadno do vedení o dvě branky. Oba hostující zásahy zařídil Dvořák, který se při první brance snadno poradil s Razimou a ze strany prostřelil Moravce, ve druhém případě obešel středem Blažka a s pomocí teče domácího gólmana dopravil míč podruhé za jeho záda. V tu chvíli to nevypadalo s domácí jedenáctkou moc optimisticky, sebevědomí hosté byli ve všech směrech lepší, nahrávala jim k tomu velmi nepřesná hra jejich soupeře, který byl u všeho později, kloudně si nepřihrál a téměř se nedostal před chotěbořskou branku. Další pohromu v podobě třetího zásahu hostů odvrátil ve 32. min. Zabloudil, který vykopával míč směřující do sítě za již překonaným Moravcem. To ještě domácí gólman v několika případech svěřence trenéra Cerhana podržel a několika skvělými zásahy zabránil navýšení skóre. Těsně před odchodem do šaten se domácí přece jen dostali do pokutového území Chotěboře, zleva našli na nezvykle hrajícím hrotu Šeredu, který zblízka dorážel do branky a za pomocí tyče a dvou hostujících zadáků skončil nakonec míč jejich vlastním přičiněním v síti.
Gól do šatny přece jen ve druhé části domácí tým trochu nabudil, hosté už byli méně aktivní, přesto využili každé příležitosti nebezpečně zakončit, v brance však stál jistý Moravec. Pelhřimov hrál už vyrovnanější partii, ovšem do nějaké výraznější příležitosti nebo výhodně střelecké situace se nedostal. Celé druhé dějství provázelo velmi nepříznivé počasí, které kvalitě hry rovněž nepřidalo.
Chotěboř si veze z pelhřimovského trávníku tři body zcela zaslouženě, juniorka byla horším týmem a bez střeleckého pokusu na branku se góly dávají těžko.