FC Chotěboř - Stará Říše

04.06.2013 18:51

FC Chotěboř - Stará Říše 1:2 (0:0).

branka:Moravec

Domácí tým po třech remízách chtěl naplno bodovat a zopakovat podzimní výkon, i když o remízu přišli v poslední minutě zápasu, kdy se prosadil bývalý jihlavský ligista Vladimír Vácha. Ten samý hráč pokořil zástupce Havlíčkobrodska i v nedělním zápase.

„Už mě ty remízy znepokojují, rádi bychom brali všechny body," řekl před zápasem chotěbořský trenér Jiří Turek. To, že Starou Říši nečeká pod Železnými horami nic jednoduchého, věděl šéf lavičky Staré Říše Luděk Kovačík. „Viděl jsem Chotěboř hrát, je to mladý bojovný tým, který hraje kombinační fotbal. Nečeká nás nic jednoduchého," řekl Kovačík.

Na těžkém terénu, který byl na hranici hratelnosti, viděli diváci v prvním poločase pouze náznaky šancí. Jedinou větší šanci měli hosté z ofsajdové pozice, ale střela mířila vedle Vykoukalovy svatyně.

„V prvním poločase to byl jen boj o prostředek hřiště," vyjádřil se k první pětačtyřicetiminutovce Turek.

V hlavní roli rozhodčí

Gólů se diváci dočkali až po přestávce a radost jim přinesla 55. minuta. Střelu Odvářky gólman Neuman vyrazil pouze k nekrytému Moravcovi – 1:0. Navýšit vedení mohl Somerauer a Martin Odvářka, ale tentokrát si Neuman počínal jistě. V 75. minutě přišlo vyrovnání po standardní situaci, kterou zužitkoval hlavou Pokorný. Dvě minuty před koncem se hosté dočkali vítězného gólu. Na dlouhý nákop špatně reagoval gólman Vykoukal, Brnický si ho zpracoval, přistrčil míč Váchovi, a ten střelou k tyči zařídil pro svůj tým cenné tři body.

„Při obou gólech nás poškodil rozhodčí. V prvním případě nebyl odpískán faul na Bělouška a ve druhém ten samý zákrok na Martina Odvářku. Tentokrát jsem se neudržel a rozhodčímu Pojezdnému jsem si svoje řekl," přiznal rozzlobený domácí trenér. Hostující Luděk Kovačík k zápasu řekl: „Po inkasované brance jsme začali hrát na riziko, na tři obránce a tři útočníky. V závěru jsme měli velké štěstí. Myslím si, že drama krajského přeboru bude až do posledního kola."