Na úvod sezóny pouze bod

12.08.2013 09:37

FC Chotěboř - FK Bohemia Světlá nad Sázavou 1:1 (1:1)

3' Jiří Hlaváček – 10' Machala.

Rozhodčí: Švehla, ŽK: 3:4. Diváci: 500

Choteboř: Vykoukal – Čáp, R. Odvářka,Hromádka, Jan Hlaváček (75. Koutný)– Dvořák (72. Moravec), Somerauer,Kaplan, Jiří Hlavácek – Hanousek, M. Odvářka.

Světlá n. S.: Janota – Rezek (65.Vodička), Valenta, Náděje, Dvořák – Čuřík,Pohnětal, Kafka, Machala – Křikava, Štros(90. Muzikář).

 

S očekáváním přišlo takřka pět stovek diváků na tradiční obnovené derby v krajském přeboru. Po divokém začátku však na hřišti převládla opatrnost a zápas prvního kola tak dospěl k dělbě bodů Už v úvodní minutě se blýskl skvělým zákrokem gólman Janota, ale o dvě minuty později byl již bezmocný. Po trestuhodné nedomluvě defenzivy se na něj řítil osamocený Jiří Hlaváček a nezaváhal – 1:0. Opaření hosté chvíli hledali půdu pod nohama, ale brzy se dočkali vyrovnání. V 7. minutě sice ještě navrátilec Kafka z hranice šestnáctky mířil vedle, ale o tři minuty později se už mohli radovat. Na levém křídle dostal dostatek prostoru Machala a tvrdou střelou na bližší tyč zaskočil Vykoukala 1:1. Hosté potom začali kontrolovat hru, ale k další velké šanci se už nepropracovali. Naopak Choteboř zahrozila v polovině poločasu. Nejdříve mířil agilní Hanousek vedle, vzápětí Dvořákovi pobídku vyrážel na roh Janota. Ve 23. minutě mířil nad z trestného kopu Kaplan. Do poločasu to ještě dvakrát zkoušel Sommerauer, ale pokaždé skončila jeho střela těsně mimo. Ve druhém poločase nabídlo derby už jen fotbalový odvar. Oba týmy hrozily prakticky jen po standardkách. V 50. minutě Kaplan vyzkoušel pozornost Janoty, o pět minut později jeho přetažený centr hlavičkoval vedle Sommerauer. V 75. minutě přišel na hřiště Koutný a hned po dvou minutách pobytu na hřišti mohl rozhodnout. Jeho pokus však prosvištěl kolem levé šibenice. Také hosté mohli urvat tři body. Deset minut před koncem se dral do zakončení Křikava, ale jeho pokus byl zblokován na roh. Po něm se dostal k zakončení Machala, ale jeho tečovanou střelu bravurně zastavil Vykoukal, a odčinil tak své zaváhání z první půle.

 

 

 

Trenér Josef Soural: „Byl to vyrovnaný derbyzápas od vápna k vápnu, po tom úvodu šla hra dolu. Bylo znát, že je úvod sezony. Z obou stran to byl upracovaný fotbal a pro diváka ne moc záživný. Chceme hrát kombinační fotba. Nechceme tolik behat za balonem, ale s ním, což se nám zatím tolik nedarilo, Budeme samozřejmě dál pracovat na zlepšování. Bod je asi spravedlivý, přestože si myslím, že jsme měli více příležitostí dát druhý gól“